OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Fjaler gjer det godt på kulturstatistikk

Norsk kulturindeks er ei årlig oversikt over kulturtilbud og kulturaktivitet i norske kommunar og fylke. Fjaler ligg på plass 27 av over 350 norske kommunar. Slike statistikkar seier ikkje alt. Mykje kan ikkje målast og dette er eit utval av tal - men samtidig så gjev det ein god indikator på at det er eit aktivt både profesjonelt og frivillig kulturliv i kommunen.

Spesielt kjekt er at Fjaler ligg som nummer 1 på feltet scenekunst der dei måler tal teater og danseframsyningar, samt publikumstal. Her trur vi Teaterfestivalen og framsyningar der gjer gode utslag.

Fjaler er også den 5 beste kommunen i landet på sentrale tildelingar til kultur. Kanskje ikkje heilt uventa, men fint å få det stadfesta.

Fjaler har som mål å krype oppover denne statistikken år og for år.

Det er Telemarksforskning som står for undersøkinga. Er du interessert informasjon så nettsida Norsk kulturindeks