Koronavirus covid-19

Samla informasjon frå Fjaler kommune om Koronavirus

Har du spørsmål om koronavirus?  Du finn mykje nyttig informasjon på fhi.no. Lokal koronatelefon 976 89 290 er open kvardagar 09.00 - 14.00. 
Nasjonal informasjonstelefon 815 55 015 er open kvardagar 08.00 - 15.30.

 

Haustsalong med Lene Therese Teigen

søndag 18. oktober 2020, 16.00 - 18.30

Informasjon

Denne ettermiddagen får du møte Lene Therese Teigen som er i residens i Klokkargarden . Her vert du kjend med romanen frå 2019 - Tulla Larsen Mathilde Munch - som er ein biografisk roman om Tulla Larsen sitt liv.

Tulla Larsen (1869 -1942)

- var ein av dei mange unge "piker" som kom hit til Dale for rundt 150 år sidan for å gå på Nikka Vonens velrennomerte pikeskole/ akademi i to år.

Lene Therese Teigen har under residensen skrive og førebudd eit teaterstykke om Tulla Larsen og forholdet ho hadde til Edvard Munch.

Rakel Cecilie Wilhelmsen Solheim vil førebu ei innleiing om Nikka Vonen og pensjonatskulen.

Edvard Munch

Tulla Larsen var forlova med Edvard Munch, og modell til fleire av hans mest kjende bilete og ein berykta figur i Munch-litteraturen.
I arbeidet med å grave i Tulla Larsen sitt liv, har Teigen mellom anna funne ut at ho også var biletkunstnar. Nokre av bileta vil vi få sjå undervegs i foredraget i salongen.

På baksida av romanen kan vi lese:
- Hva gjør man når man har blitt gjenstand for fiksjonalisering i over hundre år? Når man har fått utdelt en rolle og blitt tvunget til å spille den, for å fylle en funksjon i et annet menneskes liv? Ikke minst i andre menneskers historier om et annet menneskes liv.

- Romanen handler om Mathilde Larsen, født i Kristiania i 1869, død i Oslo i 1942. Hun ble kalt Tulla og var blant annet elev ved Nikka Vonens nytenkende pensjonatskole på Vestlandet. Hun innledet et kjærlighetsforhold til Edvard Munch da hun var tjueni år. Forholdet varte i fire år og var svært turbulent. Det endte med et skudd i Munchs hånd. Et år etterpå giftet Larsen seg med den ni år yngre maleren Arne Kavli. Syv år senere møtte hun skips­megleren Hans Blehr, mannen til den kjente skuespillerinnen og regissøren Agnes Mowinckel. Blehr var seks år yngre, og forlot Agnes og deres tre barn for å gifte seg med Tulla Larsen.

- I boken finnes også endel av bildene Tulla Larsen laget, noen av dem gjengis for første gang for publikum.

Servering i Løa : Linsegryte, laga av forfattaren sjølv og kanelbollar, havregrynkjeks og kaffi/ te
Inngong kr 100,- inkl mat og drikke

Hald avstand - ta vare på kvarandre!

Klikk for stort bilete 

 

Stad

Løa i Klokkargarden
Jakob Sande-tunet,    Dale i Sunnfjord

Tlf.: 99548767

E-post : tunet@jakobsande.no

Nettstad: http://

Kontakt

Jakob Sande-senter for forteljekunst
 

Janne Karin Støylen / Margrete Reisæter
Legg til hendinga i din kalender

Filter

Søk